Ce noutăți aduce ediția din acest an?
Anul acesta Transylvania Classic, raliul de regularitate dedicat vehiculelor clasice, youngtimer-elor și mașinilor electrice, se va desfășura în perioada 12 – 14 august și are motto-ul #unraliucaovacanță. Ca în fiecare an, probele speciale de pe traseu reprezintă o surpriză pentru participanți și le vor afla doar în ziua startului. O altă noutate importantă este că la acest raliu de regularitate poate participa oricine, nu doar piloți cu licență. Este un eveniment deschis oricărei persoane care deține un permis de conducere și o mașină care se încadrează în regulament. Ne dorim ca Transylvania Classic să devină un eveniment pe care să-l petreci în familie, să fie nu doar o cursă pentru primul loc ci mai degrabă un raliu ca o vacanță, așa cum este și motto-ul evenimentului.
Pe unde îi urmărim pe concurenți? S-au schimbat traseele? Au apărut unele noi?
Punctul central al ediției din acest an este Piața Mică din Sibiu. De aici, în cele 3 zile ale evenimentului, participanții vor pleca să descopere cele mai frumoase locuri din județul Sibiu. În prima zi echipajele vor avea ocazia să descopere Mărginimea Sibiului, traseul trecând prin localități precum Ocna Sibiului, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și înapoi la Sibiu. În ziua a doua am inclus din nou Transfăgărășanul, concurenții urmând să ajungă la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 de metri, după care vor pleca să descopere cele mai frumoase biserici fortificate din Bârghiș, Pelișor, Richiș sau biserica fortificată din patrimoniul UNESCO din Biertan. În cele 3 zile ale competiției, echipajele vor parcurge peste 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu.
Ce mașini vom vedea în ediția din acest an? Câte echipaje au anunțat până acum că participă și de unde vin?
Sunt încântat că pe lista de start se află deja modele legendare ale unor producători de renume precum Ferrari, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Renault, Ford sau MG, dar și cele mai noi modele electrice lansate în 2021. Ne așteptăm ca numărul participanților să fie mai mare de 60 de echipaje. Avem înscriși și din alte țări, dar trebuie să așteptăm să vedem dacă vor exista anumite restricții pentru cei care călătoresc în această perioadă.
Ce așteptări ai de la ediția de anul acesta?
Ediția de anul trecut a fost un succes, acest lucru fiind recunoscut și de oficialii Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice și tocmai de aceea Transylvania Classic face parte în continuare din acest prestigios calendar internațional. Știu că este o perioadă extraordinar de dificilă și vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu pentru că susțin în continuare o serie de evenimente de succes care se desfășoară în orașul nostru. Îmi doresc să avem un număr cât mai mare de echipaje la start și să rămânem unul dintre evenimentele de top dedicate mașinilor clasice din România. În plus, vreau să creștem și mai mult competiția dedicată mașinilor electrice pentru că am fost primii care am deschis acest drum și cred că acesta este viitorul mobilității.
Ce măsuri ai luat anul acesta pentru a organiza competiția în măsuri de siguranță anti covid?
Urmărim în permanență recomandările autorităților în această perioadă care au ca scop împiedicarea răspândirii pandemiei și suntem pregătiți să implementăm toate măsurile de siguranță necesare așa cum am făcut și anul trecut, evenimentul nostru fiind unul sigur din toate punctele de vedere.
Ce le transmiți pasionaților care vor fi cu siguranță alături de voi în 2021?
Le mulțumim pentru că au fost alături de noi în fiecare an și rugămintea noastră principală acum este să respecte toate măsurile de siguranță pe care le vom lua în această perioadă.
Transylvania Classic 2021 se desfășoară în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.